Известие

Collapse
No announcement yet.

Нагреватели за двузонов климатроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщение
    Да вметна за загряването. Преди да сменя антифриза карах извество време само с вода. Когато сипах Парафлуто и започна да загрява чуствително по-бързо. Но чак за 2-3 светофара - абсорд да дугха толкова топло. Ако я ръчкам всъщонст може и да успее де. Нали за дизели си говорим ? И един въпрос - нали е норамално да спадат градусите на "водата" при работещо парно ?
    Аз говоря за 1.9жтд 8в 115ка с двузонов климатроник.

При теб активни ли са тези реотани, за които става въпрос по темите?

Друго, което забелязвам е, че при работа на място реотаните явно минават на по-ниска степен да греят, защото и топлото намалява. Тоест, ако запалиш и седиш в задръстване или има много светофари ще духне топло доста по-бавно, от колкото ако караш първите 1-2км без никакво спиране (с нормално темпо 50-60км/ч).
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      Аз говоря за 1.9жтд 8в 115ка с двузонов климатроник.

При теб активни ли са тези реотани, за които става въпрос по темите?

Друго, което забелязвам е, че при работа на място реотаните явно минават на по-ниска степен да греят, защото и топлото намалява. Тоест, ако запалиш и седиш в задръстване или има много светофари ще духне топло доста по-бавно, от колкото ако караш първите 1-2км без никакво спиране (с нормално темпо 50-60км/ч).
      принципно философията на управлението е малко мистична но не би трябвало да се влияе от това дали седиш или се движиш. Иначе си е нормално да усещаш по-бързо загряване при движение с 50 - 60 км/ч
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        ....Друго, което забелязвам е, че при работа на място реотаните явно минават на по-ниска степен да греят, защото и топлото намалява. Тоест, ако запалиш и седиш в задръстване или има много светофари ще духне топло доста по-бавно, от колкото ако караш първите 1-2км без никакво спиране (с нормално темпо 50-60км/ч).
        Управлението на калорифера основно следи оборотите на мотора и напрежението. Поради това е нормално на празен ход да минава на минимална мощност. Ако искаш повече топло, дръж оборотите малко по-високи, макар и колата да не се движи.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Управлението на калорифера основно следи оборотите на мотора и напрежението. Поради това е нормално на празен ход да минава на минимална мощност. Ако искаш повече топло, дръж оборотите малко по-високи, макар и колата да не се движи.
          Следи напрежението най-вече и температурата

The operation of the resistances is controlled by the climate control unit which either operates only one, two or three of them, providing gradual heating, with a maximum power of 700 W following a logic which depends on:

the temperature of the engine coolant (about 60° ?);
          the engine speed (which should be above 700 rpm).
          the battery voltage (which should not go below 12.2 V).

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение

The operation of the resistances is controlled by the climate control unit which either operates only one, two or three of them, providing gradual heating, with a maximum power of 700 W following a logic which depends on:

Да де мистика. Имаме минималните изисквания да сработи (студен антифриз и работещ двигател) и от там нататък управлението на климатроника (което продължавам да твърдя че никой не е виждал да работи в 156 ца) си избира колко степени да пуска
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ами то - напрежението при включен 700W + товар зависи основно от оборотите.
              И понеже няма как докато шофираш да знаеш, колко е напрежението, затова препоръчах на колегата, ако иска да му работи калорифера на по-висока мощност да подържа малко по-високи обороти.

Иначе 700 оборота са минимално допустимият праг за да тръгне изобщо подгревът.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:37.

Comment

Според мен, ако тази система работеше, то трябва при включване на размразяване на предно стъкло да се включат веднага и да топят леда, а не да чакаш двигателя да вдигне някаква температура. Така и не се наканих да измисля схема за ръчно включване....
                  156 Sportwagon 02'

Comment

Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
                    Според мен, ако тази система работеше, то трябва при включване на размразяване на предно стъкло да се включат веднага и да топят леда, а не да чакаш двигателя да вдигне някаква температура. Така и не се наканих да измисля схема за ръчно включване....
                    Чешеш си езика. Тя се включва, но не е толкова мощна та да ти махне леда от стъклото веднага

Comment

Вчера залегнах в моята кола - оказа се, че там където трябва да е подгревната плоча (от дясно, както го описвате) отворът е фабрично затворен, т.е. изобщо не е изрязан. А ги имам и бушоните в двигателния отсег, и започва да подухва топло. Къде е тогава подгревателя? Според Е-лърна релетата са отзад зад целия модул за циркулацията на въздух, а куплунзите ги дават отляво. Някой да е разглобявал основно 1.9 JTD16V M-Jet с двузонов след 07'2003?

Comment

Вчера залегнах в моята кола - оказа се, че там където трябва да е подгревната плоча (от дясно, както го описвате) отворът е фабрично затворен, т.е. изобщо не е изрязан. А ги имам и бушоните в двигателния отсег, и започва да подухва топло. Къде е тогава подгревателя? Според Е-лърна релетата са отзад зад целия модул за циркулацията на въздух, а куплунзите ги дават отляво. Някой да е разглобявал основно 1.9 JTD16V M-Jet с двузонов след 07'2003?
                        Тези бушони които има не са за калорифера. И аз не можах да разбера за каквоса ,а има ток на тях и са 30 ампера.За калорифера са 50 и 70 ампера.

---------- Post added at 09:49 ---------- Previous post was at 09:46 ----------

Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
                        Най лесно е да вземеш управлението на релетата на калорифера ,от релето за подгрев на задния джам.Така си го пускаш когато поискаш .
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

И моите 2 фейслофтови бяха така (1та 1.9/140кс, 2та 2.4/175кс), на 2та го монтирах ръчно, т.е. набавих си пита, кабели, релета и си ги вързах сам, но си ги пусках ръчно, защото от климатроника не излизаше окабеляването което беше нужно, съответно и не беше програмиран да командва и ставаше сложно. Монтирах също и един волтмер в запалката за да наблюдавам какво се случва, защото това нещо дърпа яко ток и ако се заплеснеш ще накараш динамото да работи на предела на силити си. Кой знае каква файда от него няма, аз лично 1 зима го тествах, вярно че почва да духа леко марно отначало, но крайния ефект не е това което очаквах.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ти нали ни убеждаваше че ти работи и всичко ти е на мястото. Аз като приказвам че не съм виждал такова нещо като работещ заводски подгрев ти не ми вярваш. Иначе като си махнеш жабката релетата ще ги видиш в ляво. Двечки са. Бушона е един и се пада на самата пластмаса над акумулатора. Дебел и тлъст и от него тръгва кабел
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

То неговото работи, ама го няма

Тъпото е че дори да си набавите питата, вътре има една преграда което трябва да се махне за да влезе. Въпросната преграда разделя 2те зони и се намира посредата, реже се като се свали долната "тава" на кожуха на парното. Общо взето е голям чеп и не си струва гимнастиката според мен. Да не говорим че в тоя студ ако пукнете тази тава, после ще тече конденза от климатика в краката ви.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                                Ти нали ни убеждаваше че ти работи и всичко ти е на мястото. Аз като приказвам че не съм виждал такова нещо като работещ заводски подгрев ти не ми вярваш. Иначе като си махнеш жабката релетата ще ги видиш в ляво. Двечки са. Бушона е един и се пада на самата пластмаса над акумулатора. Дебел и тлъст и от него тръгва кабел
                                Щом няма калорифер няма и релета тогава .Поне при мен е така. Бушоните са два и стоят от дясно на горивния филтър.

---------- Post added at 10:30 ---------- Previous post was at 10:28 ----------

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                                То неговото работи, ама го няма

Тъпото е че дори да си набавите питата, вътре има една преграда което трябва да се махне за да влезе. Въпросната преграда разделя 2те зони и се намира посредата, реже се като се свали долната "тава" на кожуха на парното. Общо взето е голям чеп и не си струва гимнастиката според мен. Да не говорим че в тоя студ ако пукнете тази тава, после ще тече конденза от климатика в краката ви.
                                С лист от ножовка пак става без да сваляш нищо,но гърча пак си е подобаваш . Иначе при Цвятко има някакъф ФЕНОМЕН.Хем няма калорифер ,хем работи
                                Last edited by alfista 96; d.m.y г., 10:32.
                                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X